ebillet a/s
Lyden
   

Lydanlæg

Lyden i biografen er baseret på udstyr fra Dolby, der er en af de førende producenter. Selv om udstyret er 4 – 5 år gammelt, er det løbende blevet opdateret og er af en sådan kvalitet, at det er fuldt på højde med lyden i Københavns premierebiografer. I dag vises alle film med digital lyd enten i form at et lydspor på filmen (Dolby digital lyd) eller som digital lyd, der følger med den ”digitale film”. De fleste af vores komponenter er certificeret udstyr.

Salen

Salen er forsynet med JBL-højtalere bag lærredet, samt 10 stk. surroundhøjtalere placeret rundt om publikum og to bag lærredet. I operatørrummet står selve biografens hjerte, en søjle med de forskellige "ingredienser": en DOLBY DP 650 processor, en DTS afspiller/processor samt 3 Crown 2000 forstærkere, der sender 6 kanalers digitallyd videre ud i salens højtalere.
Salen er akustisk udmålt og efterfølgende reguleret på bagvæggen og sidevæggene med specielle lydplader.
Efterklangstiden er nedbragt, og det er af stor betydning bl.a. for opfattelse af tale.
Salens døre, både til gaden og foyeren, er specielle lyddøre, dvs. at de er isolerede så udefra kommende lyd har sværere ved at trænge igennem.

Lærred

Lærredet er et Perlux lærred med en refleksionsværdi på 2.2 og er ca. 3 x 7,5 m. Det er udskiftet i 2010 af hensyn til at vi kan vise 3 D film, der kræver en høj refleksionsværdi.

Udstyret til filmfremvisning
35 mm udstyr

Kinomaskinen er en Cinemeccanica V9 monteret med et ERNEMANN lampehus på ryggen. Lampen er en 2000 watt vandret kolbe.
Spoletårnet er også fra ERNEMANN. Fordelen ved at anvende et spoletårn er, at spolen indeholder hele filmen på en stor spole. Den kan indeholde 5000 meter film, hvilket svarer til ca. 4 timers fremvisning


Digital teknik

I 2010 investerede vi i digital teknik, der er leveret af AVC Kinobox. En digital filmfremviser består i princippet af en meget kraftig multimediefremviser, der er koblet op til en server. Vi har valgt en Barco 15 C projektor med en opløsning på 2K (2048x1080 pixel) og forsynet med en lyskilde på 3000 lumen og styret af Doremi 2000 server.
Serveren er forsynet med 2 TB harddiske, USB-stik, tastatur og en lille indbygget skærm. Styresystemet der benyttes er Linux.Vi har desuden en Panasonic projektor som tidligere blev benyttet til visning af reklamer og DVD / Blue Ray ved særforestillinger som fx Operabio. Projektoren er en Panasonic PT-DW5100E 15:9 DLP projektor med en billedopløsning på 1280x768, og benyttes udelukkende til et vise nogle foromtaler og reklamer medens publikum kommer ind. Desuden anvendes den i forbindelse med foredrag og andre præsentationer.

Til afvikling af vores operabio forestillinger anvender vi vores Barco projektor, der er styret af en HP Compaq dc 7900 PC’er der er udrustet med en Intel Core 2 Quad CPU Q9400, 3,49 GB RAM og med to harddiske med 1,5 TB kapacitet og et AC 3 filter, der filtrerer lyden fra, inden det når frem til lydkortet. Lydsignalet køres over i vores lydanlæg hvor Dolby processoren behandler lyden inde den kommer ud i højtalerne. Vi opnår dermed en lyd, der kvalitetsmæssigt ligger på niveau med film-lyd.

Andet udstyr

Endelig råder vi over afspilningsudstyr i form af DVD / Blue RAY afspiller samt trådløst mikrofonanlæg.

Tilbage

     
 
Arrangementer